Īru deju šovs “ĶELTU LEĢENDAS”

13.02.2022, 18:00

Organizators: SIA “AZ Events”

Pasākumu drīkst apmeklēt: no 12 gadu vecuma
Pasākuma valoda: krievu, angļu

Bezmaksas ieeja: nav paredzēta
Pasākuma ilgums: ~2h
Ieeja pasākumā: no plkst. 17:30
Vieta invalīdam ratiņkrēslā:  ir
Atlaide invalīdam ratiņkrēslā: nav

Biļešu iegādes vietas:  www. bilesuserviss.lv

Pārcelts no 13.02.2021

Šova “ĶELTU LEĢENDAS”  kolektīvs nāk no Īrijas un piedāvā skatītājiem oriģinālu un autentisku deju šovu “CELTIC LEGENDS”. Jau kopš 2001.gada kolektīvs ir parādijis sevi uz pasaules skatuves. Plašais Īrijas nacionālo deju un tautas mūzikas repertuārs, ko izpilda jauni un talantīgi baletdejotāji un mūziķi, apvienojot tautas instrumentus orķestrī, ieguva dažādu valstu skatītāju sirdis. Lustīgi, sirsnīgi iespaidīgi, aizraujoši- visus šos vārdus var teikt par gaidāmo izrādi.

Visi trupas dalībnieki ir Īrijas kultūras nesēji, tāpēc dejas un tradicionālo mūzikas instrumentu spēli  viņi absorbēja ar mātes pienu. Koncerts ir iekļauts MMDM abonementā “Labākie pasaule šovi”, un tas ir pilnīgi taisnīgi attiecināms uz Celtic Legends kolektīvu: šova deju mākslinieki ir vairākārt  piedalījušies un ieguvuši balvas pasaules čempionātos.

Par šova programmu:

Celtic Legends ir ne tikai mūziķu un dejotāju kolektīvs. Tie ir Konemāra iedzīvotāji, vietiņa Golvejas grāfistē, kas pulcējās kopā, lai ne tikai saglabātu savas novada tradīcijas, bet arī iepazīstinātu ar tām visu pasauli. Tāpēc mākslinieku šovs ir mūzikas, dziedāšanas, deju, gadsimtu vēstures, leģendu un simboliku kopums.

Īrija bija un arī ir brīvību mīloša tauta, un tas tā vai citādi atspoguļojas daiļradē – skumjās un žēlabainās balādēs, mundrajās un kaujas melodijās, dejās, kas stāsta par vaidiem kaujas laukā. Lai skatītāji uzreiz izjustu Erina salas garu, kas arī būs atspoguļots atbilstošā skatuves noformējumā un seno īru simbolos.

Nacionālā deju kolektīva viena no galvenajām “rozīnītēm” ir dejas ko sauc par Céilí. Dejas izpildījumā var tikt iesaistīts neierobežots dejotāju pāru skaits, kas parasti dejo rindā vai dejojot izveido apli.

Noslēpums, kas ļoti priecēs skatītājus: visu programmu pavada dzīvā mūzika. To izpilda ar autentiskiem instrumentiem: flautas, pīpes, dūdas, akordeons, vijoles, svilpes, buzouki un, protams, bungas. Gatavojieties – būs gan uzmundrinošas kompozīcijas, kas dejotājiem diktē ļoti ātrus soļus, gan skaistas balādes ar dzīvu vokālu, satraucot dvēseli. Pēc šādas izrādes viesiem būs sajūta, ka viņi ir apmeklējuši Smaragda salu. Nepalaidied garām šo iespaidīgo šovu!!!