ALEKSANDRA VASIĻJEVA TEATRALIZĒTS ŠOVS “MODES ALĶĪMIJA. STILA IKONAS”

04.12 trešdiena 19:00

2019.gada  4.decembrī plkst. 19:00

Organizators: SwissOnly, UAB

Pasākumu drīkst apmeklēt: no 1 gadu vecuma

Pasākuma ilgums: 2 st.

Atlaide invalīdam ratiņkrēslā: 10%

Bezmaksas ieeja: līdz 3 gadu vecumam, neaizņemot atsevišķu sēdvietu

Biļešu iegādes vietas: Biļešu serviss kasēs, www.bilesuserviss.lv

4.decembrī plkst. 19:00 Daugavpils Kultūras pilī notiks slavenā modes vēsturnieka, kostīmu mākslinieka, scenogrāfa, kolekcionāra, televīzijas raidījumu vadītāja, vairāk nekā 30 grāmatu autora Aleksandra Vasiļjeva autorlekcija un teatralizēts šovs “MODES ALĶĪMIJA. Stila ikonas”.

Latvijas skatītājiem tā ir unikāla iespēja ne tikai uzzināt Odrijas Hepbernas, Greisas Kellijas un Merilinas Monro elegances noslēpumus, bet arī nokļūt dizaineru skatēs, redzēt radošo iestudējumu un neatkārtojamo horeogrāfiju, kuru īpaši šim projektam radījusi Lietuvas baletmeistare, režisore Leokādija Dabužinskaite.

“Protams, “MODES ALĶĪMIJA. Stila ikonas” vispirms ir lieliska lektora, viena no mūslaiku vispopulārākajiem modes vēsturnieka uzstāšanās – bagātīga, interesanta, izsmeļoša XX un XXI gs. lielāko stila elku vēsture. Šovā pilnīgi viss ir veltīts šai tēmai: mūzika, dejas un video. Horeogrāfija būs moderna: dejotāji ar saviem modernā stila priekšnesumiem uz skatuves atklās lekcijas tēmas un atklās dizaineru skates. Mūsu komandas uzdevums bija artistiski un gaumīgi ietērpt mūzikā un kustībās to, ko skatītājiem stāstīs Maestro,” pastāstīja Dabužinskaite.

Šova laikā skatītāji redzēs Latvijas labāko dizaineru Natālijas Jansones (Natālija Jansone), Svetlanas Kairovas (Selina Keer TM), Daigas Latkovskas (Modes nams TĒMA) un Patrīcijas Mihaiļukas (PM Looks) 2019/20. gada rudens – ziemas sezonas kolekcijas.

“Modes alķīmijas” veidotāji uzsvēra, ka, pateicoties oriģinālajam formātam, šovs ir ne tikai izklaidējošs, bet arī izglītojošs.

“MODES ALĶĪMIJA. Stila ikonas” ir īsts ceļojums laikā, aizraujoša saruna par simtgades visspilgtākajām personībām, kas izveidoja moderno modi. Kas ir šie cilvēki, kuriem vēlējās līdzināties miljoniem vīriešu un sieviešu? Kādēļ tieši viņus nodēvēja par “stila ikonām”? Maestro Aleksandrs Vasiļjevs atbildēm uz šiem un daudziem citiem jautājumiem.

Projektu organizē: Alchemy Studio, Alexandre Vassiliev Foundation.

Ģenerālsponsors: kompānija SWISSONLY.
Projekta partneri: Make-ap Atelier Paris, L’Officiel Baltic, Ļubļu, grani.lv.