DAUGAVPILS DEJU APRIŅĶA REPERTUĀRA APGUVES SKATE

09.04 svētdiena 10:00

2017.gada 9.aprīlī plkst. 10:00 skates I daļa un 13:00 skates II daļa

Pasākumu drīkst apmeklēt: : nav vecuma ierobežojumu

Pasākuma valoda: latviešu

Biļešu cenas: ieeja brīva

Gatavojoties XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku Deju lieluzvedumam „Māras zeme” notiks Daugavpils deju apriņķa repertuāra apguves skate, kurā tiks noteikts koprepertuāra apguves līmenis tā sagatavošanas pirmajā posmā, kā arī deju lielkoncerta “Vēl simts gadu dejai” potenciālie dalībnieki.

Skate notiks divās daļās: plkst. 10.00 - I daļa (dejo D, E un F grupas), bet plkst. 13.00 - II daļa (dejo A, B un C grupas). Kopumā skatē piedalīsies 20 kolektīvi no Daugavpils pilsētas, novada un Ilūkstes novada. Daugavpils pilsētu skatē pārstāvēs Daugavpils Latviešu kultūras centra senioru deju kolektīvs "Atbalss"/ vadītājs Ivars Mironovs (F grupa), Daugavpils Universitātes studentu deju ansamblis "Laima" /vadītājs Jānis Butkevičs (B grupa), Daugavpils Latviešu kultūras centra deju ansamblis "Laismeņa" /vadītāja Diāna Soldāne ( A grupa), Daugavpils Valsts ģimnāzijas jauniešu deju kolektīvs "Leiļi" /vadītāja Aija Daugele (C grupa), Daugavpils Latviešu kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs "Saime" /vadītāja Vilma Tāraude (D grupa) un Krievu kultūras centra jauniešu deju kolektīvs "Uzori" /vadītāja Arina Popova (C grupa).

“Svētku gatavošanās procesā skates ir tikai viens no daudzajiem posmiem. Šoreiz skates nolikumā iestrādātās izmaiņas katram kolektīvam ļaus parādīt labāko sniegumu, tāpēc aicinu dejotājus un kolektīvu vadītājus uztvert skates kā svētkus un dejot ne sacensības un punktu dēļ, bet kā devumu ceļā uz Latvijas valsts simtgades Deju svētkiem. Žūrija vērtēs dejas māksliniecisko izpildījumu un rakstura atklāsmi, dejas horeogrāfiskā teksta precizitāti, izpildījuma muzikalitāti, tautas tērpa valkāšanas kultūru un pareizību, kā arī deju kolektīva skatuves kultūru un kopiespaidu,” stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra dejas mākslas eksperte Maruta Alpa.

Deju kolektīvu skates rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām un deju apriņķu virsvadītājiem.