IZLAUŠANĀS SPĒLE VALSTS. BALSTS. SALDS.

05.11 otrdiena 9:00

2019.gada  5.novembrī plkst. 9:00

Organizators: Biedrība “Eiropas Kustība Latvijā

Pasākuma valoda:  latviešu

Piedalīsanas pēc iepriekšējās pieteikšanas

Vairak informācijas: http://www.eiropaskustiba.lv/iespejas/projekti/eiropas-pedas-latvija-20192020/

Piedalies izlaušanās spēlē „Valsts. Balsts. Salds.” un saņem nervus kutinošu izpratnes devu par to, kā darbojas valsts un Tu tajā!Aicinām vidusskolu 10. un 11. klašu jauniešus izbaudīt ko nebijušu, piedaloties izlaušanās spēlē „Valsts. Balsts. Salds.” Tā ir mūsdienīga mācīšanās forma, kurā jaunieši ieņem aktīvu spēlētāja pozīciju un veic misijas. Misijas veidotas tā, lai nevis pārbaudītu, bet pilnveidotu zināšanas un izpratni par valsti, tās struktūru, aktuālajiem notikumiem, līdzdalības formām. Izlaušanās spēles saturs ietver dažādas mācību jomas, tāpēc tajā aktīvi var piedalīties ikviens skolēns, pat tas, kurš līdz šim ir dzīvojis ar saukli: „Valsts – tā ir politika. Bet politika mani neinteresē!”

Kvalitatīvi veiktas misijas ļauj veidot Latvijas sabiedrību – ja valsts būs stipra un kalpos kā balsts, nākotne būs salda jeb VALSTS.BALSTS.SALDS. Vai mums pietiks zināšanu, enerģijas un spēju, lai šo mērķi sasniegtu? Pārsteigumi, negaidīti uzdevumi, darbs individuāli un komandās, fakti un viedokļi – 4 aktīvas un jēgpilnas stundas.

Izlaušanās spēli vada biedrības „Eiropas Kustība Latvijā” prezidents Andris Gobiņš un
ģenerālsekretāre Liene Valdmane.

Spēles 2019.gadā notiek šādās pilsētās un iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta:

RĪGĀ,15.oktobrī, Tallinas iela 97, “Iespēju nams”, aizpildot anketu –  https://ej.uz/Riga15oktobris

DAUGAVPILĪ, 5.novembrī, Smilšu iela 92, Daugavpils Kultūras pils, aizpildot anketu – https://ej.uz/Daugavpils5novembris

JĒKABPILĪ, 6.novembrī, Brīvības iela 258, Jēkabpils Bērnu un jauniešu centrs, aizpildot anketu – https://ej.uz/Jekabpils6novembris

RĒZEKNĒ, 21.novembrī, Brāļu Skrindu ielā 3, Rēzeknes pilsētas Kultūras namā, aizpildot anketu – https://ej.uz/Rezekne21novembris

VENTSPILĪ, 26.novembrī, Maiznieku iela 11, Ventspils Jaunrades nams, aizpildot anketu – https://ej.uz/Ventspils26novembris

RĪGĀ,27.novembrī, Tallinas iela 97, “Iespēju nams”, aizpildot anketu –  https://ej.uz/Riga27novembris

PS. Ja saite neatveras, tad lūdzu iekopē to savā internetpārlūka adreses laukumā un nospied “Enter”.

Par projektu

2019. gadā Eiropas Kustība Latvijā, pateicoties KM atbalstam,  ir uzsākusi projekta “Eiropas pēdas Latvijā 2019/2020″ realizāciju. Projektā tiks īstenotas aktivitātes, kas veicina skolu jauniešu savstarpējo sadarbību, pilsonisko līdzdalību un Latvijas eiropeiskās identitātes apzināšanos, nodrošinot zināšanas un izpratni par valsti un demokrātiju darbībā, īstenojot demokrātisko līdzdalību veicinošas aktivitātes visos Latvijas reģionos. Projekta aktivitātes tiks vērstas uz eiropeisku vērtību apzināšanu un kopšanu, Latvijas sabiedrisko un politisko procesu izpratni un analīzi. Plānotas daudzveidīgas, aizraujošas, izziņas aktivitātes Latvijas skolās, gan formālās, gan neformālās izglītības ietvaros.