Pārcelts! UNGĀRIJAS VALSTS TEĀTRIS-BALETS “CARMINA BURANA” & “DON JUAN”

28.09 pirmdiena 18:00

2020.gada 28.septembris plkst. 18:00

Iegādātas biļetes būs derīgas arī uz koncerta pārcelto datumu

Informācijai zvaniet pa tālr. 65443809 vai rakstiet uz e-pastu: kulturas.pils@daugavpils.lv

Organizators: SIA “Devro”

Pasākumu drīkst apmeklēt: no 12 gadu vecuma
Pasākuma ilgums:  2 st.

Bezmaksas ieeja: nav paredzēta
Biļešu iegādes vietas: tirdzniecības centrs “Ditton Nams” (paviljons “Pasāža”, biļešu kase), Daugavpils Kultūras pils biļešu kase,  Biļešu serviss kasēs, www. bilesuserviss.lv

Ungārijas Valsts teātris
Szeged Contemporary Dance Company

Ved uz Rīgu baletus “Carmina Burana” un “Don Juan”!

Teātra repertuāru veido teatralizētas dejas, kuru pamatā ir tādu komponistu kā Vivaldi, Stravinskis, Bartoks, Orfs darbi, un kas atšķiras ar plašu dažādību. Kopā ar vadošo horeogrāfu Tamašu Juroniksu vairāki Eiropas pazīstami horeogrāfi radīja modernas mākslinieciskas dejas. 1993. gadā viņi paņēma vārdu Szeged Modern Dance Company, ieceļot Tamaša Juroniksa par māksliniecisko vadītāju, un Andrasa Pataki par režisoru un direktoru.

Carmina Burana
Mēs iegūstam priekšstatu par piepildītu ar rituāliem barbaru apmetnes dzīvi, kuras iedzīvotāji cenšas nopelnīt iztiku uz civilizācijas drupām un cīnoties par izdzīvošanu, cīnoties ar savām bailēm, cenšas izdzīvot visu to, ko viņiem liek liktenis. Liktenis, kas dažkārt rada labas lietas, mīlestību, prieku un dažreiz rada bēdas vai nāvi. Meitene, kuras dzīvei vajadzēja būt īsai, uz brīdi var justies patiesi laimīga, kad mīlestība liek aizmirst par visām sliktajām lietām un liek ticēt dzīvei, kas varētu būt citāda, varbūt labāka. Bet Fortūna ir neveikla un nežēlīga. Viņai nerūp mirkļa skaistums. Piedzīvojot neapmierinātību, priekus un bailes, mēs varam uzzināt daudz vairāk par sevi, savu likteni un iespējām - par savu cilvēci.
Mūzika: Kārlis Orfs
Horeogrāfija: Juroniks Tamašs

Don Juan
Sižeta pamatā ir sena leģenda par Donu Žuanu, piedzīvojumu meklētāju, drosmīgu un valdzinošu sieviešu pavedinātāju. Dons Žuans ir galējību cilvēks, viņš ir sentimentāls, un nākamajā brīdī viņš var būt nežēlīgs. Viņš ir smuks un narcistisks, bet dedzīgs, varonīgs un tajā pašā laikā pašpārliecināts. Šajā baletā aktieri izvirza tādas tēmas kā ģimenes jēdziens, laulība un seksualitāte.
Mūzika: Kristofs Vilibalds Guks
Horeogrāfija: Juroniks Tamašs