Cirka studija „Jaunība”

Bērnu cirka studija „Jaunība” darbojas Daugavpilī kopš 1987.gada 15.maija. Visa šajā laikā nemainīgi vadītāji ir Marija un Jevgeņijs Čirkovi – izcili cilvēki. Vairāk par 20 gadiem viņi strādāja Maskavas cirkā un radīja neatkārtojamus trikus viesizrādēs gandrīz visā pasaulē. Izcili cirka mākslas eksperti brīnās par Čirkovu meistarību triku izpildīšanā un neviens neuzdrošinājās atkārtot šī izcila pāra numurus.

Pēc darba gadiem manēža zvaigznes savu cirka karjeru turpināja kā cirka mākslas skolotāji Daugavpilī. Studijas audzēkņi kļuva par vairāku prestižu konkursu un festivālu laureātiem, daži jau kļuva par veiksmīgiem, profesionāliem cirka māksliniekiem un strādā Rietumeiropas un ASV valstīs.

2011.gada 11.novembrī Daugavpils pilsētas domes plānotajā sēdē deputāti nolēma piešķirt pašvaldības apbalvojumu „Par mūžīgu ieguldījumu” cirka māksliniekiem Marijai Čirkovai un Jevgeņijam Čirkovam.

Katru gadu kopš 2006.gada Daugavpils Kultūras pils un cirka studija „Jaunība” organizē un vada Starptautisko bērnu un jauniešu cirka mākslas festivālu „PARAD ALLE”. Tradicionāli festivālā piedalās kolektīvi no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Zviedrijas, Šveices, Lietuvas, Igaunijas, Latvijas un citas valstis.

Dalībnieku prasmes pieaug ar katru gadu un festivāls kļūst arvien interesantāks un aizraujošāks.