Bērnu cirka studija “Jaunība” – Daugavpils Kultūras pils kolektīvs.

1987.gada 15.maijā cirka studijas kolektīvs uzsāka savu darbību. Visus šos gadus to vada profesionāli cirka mākslinieki – Marija un Jevgeņijs Čirkovi. Par viņu unikālajiem akrobātiskajiem trikiem bija pārsteigti pat izcili eksperti. Vairākus gadus neviens neuzdrošinājās atkārtot šī unikālā pāra trikus.

Gadu gaitā Čirkovu audzēkņi kļuvuši par daudzu prestižu konkursu un festivālu laureātiem, daži ir  veiksmīgi profesionāli cirka mākslinieki, kuri strādā Rietumeiropā un ASV.

• Tatjana Ščetkovskaja – Montekarlo cirka festivāla sudraba medaļas ieguvēja. Tagad dzīvo un strādā ASV (Floridas štats).

Kristīne Kokina – 2002.gadā pasaules čempionātā Losandželosā ieguva 2 zelta medaļas cirka mākslā.

Diāna Nikuļičeva – daudzu starptautisku festivālu dalībniece, prestižu balvu un Grand Prix ieguvēja. Viņa strādāja Rīgas cirkā, cirkā-šapito “Olympia” (Zviedrija), slavenajā Berlīnes teātrī “Wintergarten”.

2020.gadā duets Adam Jukes & Diana Nikuliceva ar aizraujošu skrituļslidu numuru konkursā “Skates U.S.” ieguva Grand Prix. Adam Jukes – “Cirque du Soleil” mākslinieks. Šobrīd Diāna strādā Amerikā.

Kopš 2006.gada Kultūras pils un cirka studija “Jaunība” rīko Starptautisko bērnu un jauniešu cirka mākslas festivālu “PARAD ALLE”, kas kļuvis par vienu no mūsu pilsētas vizītkartēm. Bijušie Marijas un Jevgeņija Čirkovu audzēkņi vairākkārt ir kļuvuši par mūsu festivāla laureātiem. Tradicionāli “PARAD ALLE” piedalās tādas valstis kā: Krievija, Baltkrievija, Ukraina, Zviedrija, Šveice, Lietuva, Igaunija, Latvija un citas valstis.

Starptautiskā žūrija sastāv no pazīstamiem cirka mākslas profesionāļiem, žūrijas komandas vadītāja ir Lolita Lipinska – “Latvijas cirka mākslinieku asociācija” sabiedriskās organizācija biedrs, starptautiskā cirka mākslas festivāla “Pasaule ir brīnumu pilna” autore un režisore, kurai ir liela  pieredze Daugavpils festivālā. Dalībnieku prasmes ar katru gadu pieaug, pats festivāls kļūst interesantāks un aizraujošāks.

2019.gada oktobrī renovētajā Kultūras pilī tika rīkots XI Starptautiskais bērnu un jauniešu cirka mākslas festivāls “PARAD ALLE”.

Cerams, ka šādas pieredzes apmaiņa festivāla ietvaros turpināsies arī nākotnē, kas veicinās šāda veida mākslas attīstību, cirka studiju popularizēšanu jauniešu vidū un  harmonisku jaunās paaudzes audzināšanu.

Cirka studijā “Jaunība” nodarbojas 15 cilvēki.

Studija labprāt uzņems jaunus audzēkņus.

Kontaktinformācija

Kolektīva vadītājs: Marija un Jevgeņijs Čirkovi

Kontakttālrunis: 65443809

Nodarbību grafiks:

• Pirmdiena: 17:00-19:30
  • Otrdiena: 17:00-19:30
  • Trešdiena: 17:00-19:30
  • Ceturtdiena: 17:00-19:30
  • Piektdiena: 17:00-19:30

Informācija par kolektīvu

• Vecuma grupa: bērni un jaunieši
  • Dalībnieku skaits: 15