Karlsona piedzīvojumi

04.03.2023, 14:00

Pirmo reizi Latvijā! Tbilisi Valsts Gribojedova teātra viesizrāde.

2023.gada 4.martā Daugavpilī notiks leģendārā Tbilisi Valsts Griboejdova teātra viesizrāde.

04.03.2023. Daugavpils, Daugavpils Kultūras pils

14:00 – izrāde bērniem “Karlsona piedzīvojumi”

*izrāde krievu valodā.

Tbilisi Valsts Gribojedova akadēmisko krievu drāmas teātri 1845. gadā dibināja Kaukāza gubernators grāfs M.S. Voroncovs. Par teātra dzimšanas datumu tiek uzskatīts 1845. gada 20. septembris. Tajā laikā viens no teātra vadītājiem bija pazīstamais gruzīnu dzejnieks Aleksandrs Čavčavadze, kura meita Nino bija A.S. Gribojedova sieva.

Ar Gribojedova teātri jau daudzus gadus ir saistīti lieli teātra vārdi: G. Tovstonogovs, A. Rubins, E. Brils, A. Ridals, L. Varpahovskis, P. Fomenko, K. Mardžanišvili, Veriko Andžaparidze, Mēdeja Džaparidze, A. Takašvili. , A. Ginzburg, V.  Nemirovičs-Dančenko, V. Mejerholds, Roberts Sturua un daudzi citi.

Gribojedova teātris šodien ir zīmols, komanda ar nopietnu reputāciju un lielu vārdu. Labākie pasaules festivāli un teātri uzskata par godu viņu uzaicināt turnejā. Pietiek pateikt, ka šodien Gribojedova teātris ir visvairāk apmeklētais teātris Gruzijā un līderis pēc ekskursiju skaita valstī.

Mūsdienās teātri vada jauna moderna veidojuma režisors ar modernuma izjūtu Avtandils Varsimašvili, kura darbs ir ne reizi vien apbalvots.

“KARLSONA PIEDZĪVOJUMI” – Izrāde bērniem.

“Karlsona piedzīvojumi” ir muzikāla izrāde bērniem vienā cēlienā pēc Astrīdas Lindgrēnas stāsta motīviem.

Izrādes pamatā ir pēdējā daļa no Astrīdas Lindgrēnas iemīļotās triloģijas par Bralīti un Karlsonu, kurš dzīvo uz jumta. Šis ir pilnīgi jauns stāsts, kurā Freken Bokas kundze satiek savu patieso mīlestību, draugi noķer zagļus, bet Karlsons saņem lielu balvu. Draugus gaida aizraujoši un jautri piedzīvojumi, kuros viņi vēlreiz pārliecināsies, ka patiesa draudzība ir liela laime.

Biļetes var iegādāties “Biļešu serviss” kasēs un internetā