Koncerts CELĪS, BRUOĻ!

16.11.2024 - 16.11.2024, 18.00 - 19.30

[LTG]

Koncertā pīsadola gon jau populari i labi pazeistami, gan i pavysam jauni, dažaidus muzykys stilus puorstuovūši muokslinīki – Ilona Bagele (LATVEJAS NACIONALUO OPERA), Arnis Slobožaņins (DABASU DUROVYS), Guntis Rasims i Juris Vucāns (BEZ PVN), Juris Ostrovskis (DVINSKAS MUZYKANTI), Ūga (AUSMEŅA RECORDS), Mārcis Lipskis (RIKŠI), Oskars Bērziņš (kapela AUGUSTI), Ingars Gusāns (SOVVAĻNĪKS), Inga Zeile (LAIMAS MUZYKANTI), Māris Keišs (UNKNOWN ARTIST), Vinsents Kūkojs (TRIKMĪŅS), Amanda Lapa, Veiru koris GRAIDI, pyutieju trio “DAUGAVPILS BRASS” i TikTok zvaigzne Margarita Kolosova.

Programmā dzīsmis nu Latgolys Kongresa 100gadis albuma “Celīs, Bruoļ!” i cytys skaneigys latgalīšu melodejis.

Koncertā varēsit dziedrēt gon atmūdys laika himnys “Pīmiņ, Bruoļ!”, “Skaidra volūda”, gon jaunuoku laiku kompozicejis, kai “Kalado”, “Latgalīts Reigā brauc”, “Grybu dzeivuot”, “Leiču, leiču”, “Cārmyuška”, “Latgaleite”, gon i taidys myužeigys melodejis kai “Tuoli dzeivoj”, “Rūžeņa”, “Jezups” i cytys.

[LVS]

Koncertā piedalās gan jau populāri un labi pazīstami, gan arī pavisam jauni, dažādu mūzikas stilus pārstāvoši mākslinieki – Ilona Bagele (LATVIJAS NACIONĀLĀ OPERA), Arnis Slobožaņins (DABASU DUROVYS), Guntis Rasims un Juris Vucāns (BEZ PVN), Juris Ostrovskis (DVINSKAS MUZYKANTI), Ūga (AUSMEŅA RECORDS), Mārcis Lipskis (RIKŠI), Oskars Bērziņš (kapela AUGUSTI), Ingars Gusāns (SOVVAĻNĪKS), Inga Zeile (LAIMAS MUZYKANTI), Māris Keišs (UNKNOWN ARTIST), Vinsents Kūkojs (TRIKMĪŅS), Amanda Lapa, Vīru koris GRAIDI, pūtēju trio “DAUGAVPILS BRASS” un TikTok zvaigzne Margarita Kolosova.

Programmā dziesmas no Latgales Kongresa simtgades albūma “Celīs, bruoļ!” un citas skanīgas latgaliešu melodijas.

Koncertā varēs dzierdēt gan atmodas laika himnas “Pīmiņ, bruoļ!”, “Skaidra volūda”, gan jaunāku laiku kompozīcijas, kā “Latgalīts Reigā brauc”, “Grybu dzeivuot”, “Leiču, leiču”, “Cārmyuška”, “Latgaleite”, gan arī tādas mūžīgās melodijas, kā “Tuoli dzeivoj”, “Rūžeņa”, “Jezups” un citas.

Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzē”, Daugavpils Kultūras pils kasē, kā arī 3 stundas pirms pasākuma.