Ola Onabule un Latvijas Radio bigbends

15.12.2024 - 15.12.2024, 16.00 - 17.30

2024. gada 15. decembrī plkst. 16.00 Daugavpils Kultūras pilī (Smilšu ielā 92) pasākumu cikla „Vienības namam 87!” ietvaros uzstāsies dziedātājs un komponists Ola Onabule (Ola Onabulé) un Latvijas Radio bigbends.

Muzikālais projekts, kurā apvienojušies pasaules mērogā atpazīstami mūziķi – nigēriešu izcelsmes dziedātājs un komponists, šarmantais Ola Onabule un Latvijas Radio Bigbends, kas ir arī viens no vadošajiem Latvijas kultūras dzīves kolektīviem, ikvienam klausītājam atklās brīnišķīgo dvēselisko un tajā pašā laikā temperamentīgo, ar mainīgiem ritmiem un daudzveidīgām harmoniju niansēm bagāto džeza, soula un R&B mūziku. Koncertprogrammā dažādās aranžijās un patiesi profesionālā izpildījumā izskanēs Ola radītie skaņdarbi, kas noteikti nevienu klausītāju neatstās vienaldzīgu.
Biļetes uz koncertu var iegādāties Daugavpils Kultūras pils kasē (Smilšu ielā 92) un „Biļešu paradīzes” kasēs. Cena 10,00 euro.
Ola Onabule ir pazīstams kā izcils bigbendu solists, par kuru prestižais žurnāls Jazz Quarterly Magazine ir teicis: “Ola Onabule ir mākslinieks, kura samtainais vokāls izstaro dvēseliskumu un dziļumu.” Mākslinieks ir koncertējis ar tādiem pasaulē zināmiem džeza orķestriem, kā WDR bigbends, SWR bigbends, HR bigbends, Dānijas Radio bigbends u. c., uzstājies uz lielākajām pasaules džeza mūzikas skatuvēm – Montreal Jazz Festival, Vancouver Jazz Festival, Edmonton Jazz Festival, BBC TV. Latvijā Ola ieguvis atpazīstamību, piedaloties Saulkrastu džeza festivālā un sniedzot izpārdotus koncertus “Splendid Palace” vēsturiskajā kinoteātrī Rīgā. Šogad pirmo reizi mākslinieks viesos Daugavpilī.
Latvijas Radio bigbenda pirmsākumi ir meklējami 1966. gadā. To vadījuši tādi izcili diriģenti un mūziķi, kā Ringolds Ore, Alnis Zaķis, Raimonds Pauls, Gunārs Rozenbergs. Piedzīvojot kolektīva darbības pārtraukumu, 2012. gadā bigbenda atdzimšanas vadību uzņēmās Māris Briežkalns un Kārlis Vanags un kā patrons – Maestro Raimonds Pauls.
Savā pastāvēšanas laikā kolektīvs ir spēlējis kopā ar vairākiem pasaulslaveniem mūziķiem – Kurtu Elingu, Robertu Gambarini, Džeimsu Morisonu, Šīmusu Bleiku un daudziem citiem. Ar stāvovācijām un izpārdotiem koncertiem kolektīvs priecējis klausītājus ne tikai Latvijā, bet arī Amerikā, Vācijā u.c., ir izdoti vairāki mūzikas ieraksti. Bigbends arī vairākkārt ticis nominēts dažādiem Latvijas apbalvojumiem – LSM gada balvai “100 grami kultūras”, Lielajai Mūzikas balvai, kā arī Latvijas Ierakstu gada balvai “Zelta Mikrofons”.

Koncertu ciklu “Vienības namam 87!” rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils valstspilsētas pašvaldība, Daugavpils Kultūras pils.

Informējam, ka pasākumi tiek fotografēti un filmēti publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija:
DVPI “Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
t.: +371 654 27752
www.vienibasnams.lv